HTML

Munkajogéhség

Próbáljuk meg rekonstruálni pontról pontra, miképp szorítják függő helyzetbe a cégek a munkavállalókat. Alappéldaként egy nagy, országos, saját szegmensében piacvezető cég bájos tevékenységét vehetjük. Az eset a munka törvénykönyve által biztosított jogokkal élni kívánó egyik munkavállalójuk ürügyszagú indoklással súlyosbított elbocsátásába tokollott. Legyen a blog szerzője az elbocsátott, írja le esetét és következtetéseit egyes szám első személyben, ha már úgyis megtörtént vele... Szóval unalmas, közhelyszerű történet. De veled is bármikor megtörténhet. Lássuk, lehet-e érdekesen írni a tőke mindennapos elnyomásáról!

Friss topikok

2010.03.09. 11:00 Treuga Mei

Kapcsolódó történetek

Mivel a magam története nagyjából befejeződött - az ügyészség még nem jelzett vissza a rágalmazás ügyében, de ez a rész már csak hobbiból foglalkoztat -, ideje teret adnom mások történeteinek. Ezt leginkább a "Munkahelyi terror" blogoldalainak ajánlásával kezdem (http://munkahelyiterror.blog.hu/), és folytatom avval, hogy biztatásként jelzem: a Civil Rádióban rövidesen indítom munkajogi műsoromat, hetente egy adással, várhatóan vasárnap.

Az aggódást köszönöm minden kedves volt kollégának és ismerősnek, egyelőre úgy tűnik, túléltem a dolgot. Segítséggel továbbra is rendelkezésére állok mindenkinek akár telefonon, akár üzenetben (ami itt is küldhető nekem, ha a nevemre kattint a delikvens, de aki ismeri e-mailemet, az is működik még).

Annyit még - biztosan bosszantóan hangzik ugyan sokaknak, mégis megjegyzem, mivel gátlástalan vagyok -: az utóbbi egy évben megélhetésemet a volt munkáltató, a cég finanszírozta a perben számomra megítélt összeg révén, és még maradt tartalékom. Pedig nem a jogszabályi maximumot pereltem rajtuk. De biztosan megérte nekik...

Amennyiben érdekes eseteket ismerek meg, itt még közreadom - a történet főszereplőjének engedélyével.

És hadd ajánljak még egy linket, kísérleti újságomat, ami munkajogi kérdésekkel is foglalkozik, ha általánosabb perspektívából is - vagy hogy kell esztet írni!

http://www.galatheia.atw.hu/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://holnapjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr111823507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása